Suomalainen Sanomalehtimiesliitto   The Finnish Association of Journalist

 
SSL
Esittely
Kokoukset ja johtokunta
Säännöt
Yhteystiedot
 
Jäsenyys
Jäsenkirjeet
Liity jäseneksi
Jäsenhakulomake
Muutoslomake
 
Toiminta
Suometar-päivä
Olli-palkinnot
Satavuotisjuhlat
Matkat
Mediapiiri
Tapahtumat arkisto
In memoriam
Kirjat
Uuden Suomettaren
Säätiö
Takaisin etusivulle
 
 

Matkamuistoja Islannista 1.-5.9.2011


Aurinko paistoi ja maitomainen vesi oli 37 astetta. Mikäpä siinä oli journalistien pulikoida. Paikka on Blue Lagoon, jossa oli kaiken lisäksi erinomainen lounas. Kuva Matti Laitinen.
Avaa iso kuva.

Islanti oli huippukokemus

Suomalaisen Sanomalehtimiesliiton vuoden 2011-matka suuntautui Islantiin. Matkalle osallistui ennätysmäärä liittomme jäseniä, 49.

Maa on juuri niin kiehtova kuin odottaa osasimme. Kokemus Amerikan ja Euraasian mannerlaattojen yhtymäkohdassa oli väkevä. Näimme kuumat lähteet geysirit, lähes puuttoman mutta äärimmäisen hienon maaseudun ja pulikoimme 37 Celsiusasteen Blue Lagoonissa.

Voimalaitosvierailulla kuulimme, että Islanti saa 75 prosenttia energiastaan lähes ilmaiseksi eli geotermiinisesti. Energian vientiä, tai tarkemmin siihen liittyvästä kaupunkien lämmitysteknologiasta ollaan kehittämässä vientituotetta.

Kulttuuripuolen annista vastasivat tutustuminen Nobel-kirjailija Halldór Laxnessin kotitaloon ja Reykjavikin upouuteen ”Musiikkitaloon” Harpaan.

Islantilainen keittiö osoittautui hyväksi.

Oppaamme 30 vuotta saarella asunut suomalainen Pirkko Dadason oli erinomaisen asiantunteva. Siitäkin kiitos matkanjärjestäjällemme Matka-Senioreille, joka taas kerran junaili reissumme erinomaisesti.

Kiitokset myös Matti Laitiselle, joka matkalla otti erinomaisia kuvia.

Jukka Reinikainen

  lisää Matti Laitisen valokuvia Islannista

  Matkat arkisto
 

www.sanomalehtimiesliitto.fi      Lähetä sähköposti osoitteella: sihteeri(at)sanomalehtimiesliitto.fi     Korvaa sähköpostiosoitteissa (at) kirjaimet @-merkillä
  2008 © SSL